tema geologisk tidsregning

Last ned gratis arbeidsark til æraenes klokke

 Jeg har laget et sett med ulike arbeidsark som kan lastes ned gratis! Trykk på bildet eller knappen.

Hva er æraenes klokke?

I montessoriskolen er æraenes klokke et nøkkelmateriell. I begynnelsen av skoleåret leses «de fem store fortellingene» og blir det satt et fokus på skapelsen av universet og livets utvikling.

Æraenes klokke er et diagram som brukes som et verktøy for å vise jordas historie. Det er vanskelig for barna å forstå hvor lang tid millioner av år egentlig innebærer. I  æraenes klokke kan tidslengden sammenlignes med ulike klokkeslett. Sirkeldiagrammet er delt inn i ulike deler. Hver del har en bestemt farge som stemmer overens med tidslinjebåndet som anvendes i montessori. Fargene har også en bestemt symbolikk, som blir forklart nærmere i veiledningen. 


Kan kombineres med følgende produkter:


Æraenes klokke

Æraenes klokke er et pedagogisk hjelpemiddel som visualiserer den geologiske tidsskalaen: inndelingen av jordas historie i ulike tidsavsnitt.

Menneskets evolusjon

I løpet av de siste millioner år har det eksistert ulike menneskearter. Dette settet viser fem arter i nærmenneske- og menneskefamilien. Konkreter av plast, håndmalt, ikke giftige og BPA-frie.

Livet i kambrium

Lærerike leker. Sett bestående av 8 utdødde livsformer som var vanlige på jorda i Kambrium: Naraoia, Trilobitt, m.m. Konkreter av plast, håndmalt, ikke giftige og BPA-frie.